Studiekeuze moeilijk?

Kiezen van een studie…

Waarom is het lastiger dan vroeger?

Dat is in ieder geval vaak wat ik ouders hoor zeggen als ik vertel dat ik jongeren help bij het kiezen van een studie.
Kiezen van een studie: kruispunt

Welke studie past bij mij?

Kiezen is gemakkelijker als je weet wie je bent. Wat motiveert jou? Waar krijg je energie van? En als je dat van jezelf weet, welke studies zouden daar dan bij kunnen passen? Als je de antwoorden op dat soort vragen kent, wordt kiezen van een studie persoonlijker en makkelijker.

Bootcamp helpt bij kiezen van een studie

Om jongeren te helpen achter de antwoorden op dit soort vragen te komen, organiseert Welke-studie-past-bij-mij.nl studiekeuzebootcamps. In kleine groepjes van 3 a 4 deelnemers gaan we 4,5 uur aan de slag en werken we concreet en gericht aan een eigen studie top 5.

Met hulp van de studentprofielanalyse en het studiekeuzeprogramma van Qompas maken we in een paar uur een studiekeuze persoonlijker en makkelijker en heel concreet.

Lees meer over mijn werkwijze en schrijf uw zoon of dochter direct in voor Welke-studie-past-bij-mij.nl.