demotivatie door online onderwijs

Demotivatie ligt op de loer

Demotivatie door corona bij jongeren

Corona tijd is voor veel jongeren die studeren en naar school gaan een verschrikkelijke tijd. Online onderwijs, weinig contact met leeftijdsgenoten, dagen die in elkaar overlopen zonder dat je het door hebt. Veel jongeren raken gedemotiveerd en sommigen zelfs depressief.
Helma Beker is moeder van twee studerende zonen. Lees hoe zij één van haar zonen hielp met zijn demotivatie door corona en hoe hij meer begrip kreeg van zijn mentor en Hogeschool hiervoor zodat zij hem gericht konden helpen.

 

Helma Beker aan het woord

‘Valeri Berns begeleidde een aantal jaren geleden onze beide zoons bij het maken van de juiste studiekeuze. De uitkomsten van het motivatie- en drijfveren assessment die hierbij werden ingezet (de Student Profiel Analyse van Thomas International) waren enorm herkenbaar en gaven mijn beiden zoons veel houvast bij het maken van hun studiekeuze. Een goed gekozen studie zorgt voor gemotiveerde blije studenten en een zeer blije moeder.

De draad kwijt

Een van mijn zonen was totaal de draad kwijt tijdens de lockdown. Dit zorgde voor demotivatie door corona. Hij miste de structuur van het ‘gewone onderwijs’ en had moeite met de overgang naar het online onderwijs dat hij voor zijn studie moest volgen. Dit uitte zich in helemaal niets meer doen op zijn zolderkamer behalve dagen gamen. Zijn mentor wilde hem graag helpen maar wist ook niet hoe.
Via Valeri hebben wij een ‘managen op afstand’ rapport (ook van Thomas International) van onze zoon aangevraagd. Dit rapport is gebaseerd op de uitkomsten van het motivatie assessment dat hij eerder voor zijn Studiekeuze Bootcamp maakte.
We lazen tot onze verbazing exact de problemen waar onze zoon aanloopt gezien zijn persoonlijkheidsprofiel. Het klopte net zo goed als eerder de Student profiel analyse (SPA) klopte. Bijna eng gewoon!
In het rapport staat ook helder beschreven hoe zijn mentor en docenten hem gericht kunnen ondersteunen. Zie hier de inhoud van het rapport waarmee Helma haar zoon helpt. rapport Managen op afstand

Gericht hulp krijgen

Aan de hand van dit rapport heeft onze zoon gericht hulp kunnen vragen, en fijner nog, gericht hulp op maat is er aan hem aangeboden. Het eerst jaar is hierdoor gehaald. Echt zo fijn! Corona is al akelig genoeg. Jongeren ervaren zoveel stress, óók als ze hun studie wél interessant vinden. Fantastisch dat dit soort rapporten bestaan. Valeri wederom bedankt voor je hulp, namens zoonlief en moeders,
Helma Beker.

Bestel nu een persoonlijk rapport met tips!

Herken je het probleem van demotivatie door corona bij jongeren?
Benieuwd naar zo’n rapport? Kijk hem hier in. rapport Managen op afstand
Wil je ook zo’n rapport voor jouw kind of misschien voor jezelf? Deze kost slechts €49,- (excl btw) mits er al een Student Profiel Analyse door Thomas International opgesteld is.
Anders zijn de kosten €99,-
app naar 06 21 42 99 56
of stuur een mail naar valeriberns@gmail.com