Stoppen met je studie, hoe vind je de juiste?

Stoppen met je studie

Help pap en mam, ik vind mijn studie écht niet leuk en ik wil stoppen ‘! Tja wat doe je dan? Ene kant wil je je kind volharding en discpline bij brengen (als je aan iets begint, maak je het ook af, in ieder geval je eerste jaar. Anderzijds hoe reëel is het om te denken dat jouw kind een studie die niet motiveert in deze Corona tijden met online onderwijs succesvol af gaat ronden? Dan toch maar stoppen met je studie?

Dit dilemma hoor ik momenteel helaas bijna dagelijks. Ouders en jongeren die mij bellen wat nu het beste plan is. Dat is natuurlijk voor iedereen anders. Wel is het goed om te weten dat er een 1 februari regeling is. Stop je met je studie vóór 1 februari dan heeft dat voordelen. (zie de site van DUO voor informatie. Als de keuze voor stoppen dan inderdaad gemaakt is, is het tijd voor de tweede stap.

Stoppen met je studie:  stap 2

Stop je met je studie dan is het maken van een goed plan voor het tweede half jaar een vereiste. Structuur en regelmaat zijn super belangrijk in deze Corona tijden. Zonder studie vallen veel jongeren momenteel in een groot gat en raken vaak nog meer gedemotiveerd en sommigen zelfs depressief. Helaas is reizen nu beperkt mogelijk en liggen baantjes momenteel niet voor het oprapen. Heb je bij het maken van een zinvol en uitdagend Tussenjaarplan of het zoeken en voorbereiden van sollicitaties hulp nodig? Ik deel graag mijn kennis.

De juiste studie, hoe vind je die nu wél

Ook moet er natuurlijk een nieuwe studie gevonden worden. Ik leer jouw kind graag hoe hij/zij gestructueerd en gemotiveerd een studie kiest. Ik ken alle studies in Nederland en kan in vier uur helpen een gerichte en persoonlijke studie Top 5 op te stellen. Ook bestaat mijn hulp uit het opstellen van een gericht studiekeuze actieplan. Je krijgt alle middelen aangereikt en ik deel al mijn tips om met een zeker gevoel een bewuste studiekeuze voor 1 mei te kunnen maken.  Hoe? dat lees je op mijn site .