Sociaal ondernemen

Mijn drijfveer

Bijdragen aan een betere samenleving

Meer dan 175 wo-studies, ruim 275 hbo-studies en minstens 350 mbo-studies: hoe kan een kind de juiste keuze maken? Als tegenwicht aan wervingsstrategieën en communicatiecampagnes vanuit opleidingen en universiteiten, bied ik studiekeuzebegeleiding die het belang van de student voorop stelt. Toegankelijk voor iedere jongere. Omdat ik wil bijdragen aan een betere samenleving.


Weinig studiekeuzebegeleiding

Jongeren krijgen vanuit hun middelbare school weinig studiekeuzebegeleiding. Decanen verdelen hun schaarse tijd over een groot aantal leerlingen. Aankomende studenten worden gestimuleerd om open dagen van MBO, HBO en universiteiten te bezoeken en zelf op zoek tegaan naar informatie. In Corona tijd valt dat echter niet mee. Het afgelopen jaar vonden open dagen daarom veelal online plaats.  Hoe zorg je dat je alle relevante informatie verzamelt om een goede studiekeuze te kunnen maken?

Weg met studiekeuzestress

Een passende studiekeuze maken vinden veel jongeren lastig. Terwijl dit wel belangrijk is. De studiekosten zijn immers hoog. Begrijpelijk dat jongeren veel keuzestress ervaren. Te midden van deze hectiek bied ik een oplossing die voor iedereen toegankelijk is. Die jongeren bewust maakt van hun talenten en kwaliteiten. Zodat ze een bewuste studiekeuze maken gekozen met hart én hoofd. Dat geeft duidelijkheid, rust en motivatie.

Mijn oplossing: een studiekeuzebootcamp …

In mijn studiekeuzebootcamp krijgen jongeren in één dagdeel (4 uur) meer zelfinzicht. Aan de hand daarvan stellen zij een top 5 van passende studies op én maken de jongeren een concreet studiekeuzeactieplan. Zodat ze na de bootcamp zelf aan de slag kunnen.

… voor iedere jongere

Ik gun iedere jongeren een goede studie- en arbeidsoriëntatie. Daarom:

  • heeft mijn studiekeuzebootcamp een scherp tarief;
  • bied ik gratis studie-oriëntatietrainingen tijdens o.a. mentoruren;
  • verzorg ik op aanvraag studiekeuzeworkshops tegen gereduceerd tarief;
  • neem ik een sociaal initiatief.

Dit sociale initiatief houdt in dat ik eens in de maand twee jongeren met minder kapitaalkrachtige ouders (inkomen lager dan 1 x modaal) tegen een gereduceerd tarief (of gratis) help bij hun zoektocht. Zodat de studiekeuzebootcamp voor elke jongere toegankelijk is.

Geïnteresseerd?

Ken jij jongeren die worstelen met hun studiekeuze en daar graag serieus mee aan de slag willen? Is jouw inschatting dat de kosten van mijn studiekeuze bootcamp te hoog zijn om door de ouders te betalen? Jij kunt deze jongere aandragen voor mijn sociale initiatief. Stuur een mail met korte motivatie naar valeriberns@gmail.com.

Criteria waarop ik selecteer:

  • Bovengemiddeld gemotiveerd voor school
  • Redelijke tot goede schoolprestaties
  • Ouders verdienen maximaal 1 x modaal.

Wil jij mij uitnodigen voor een workshop op school of een andere locatie in de regio Arnhem/Nijmegen? Bel mij op 06 21 42 99 56.

Donaties zijn welkom

Een financiële bijdrage aan mijn sociale initiatief is heel welkom. Wil je een donatie doen? Neem contact met mij op voor een overleg.

  • Inzicht in persoonlijkheid

  • Persoonlijke studie Top 5

  • Concreet studiekeuze actieplan

Hoeveel gingen je er al voor?

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.