Hulp bij studiekeuze tijdens het tussenjaar | Welke studie past bij mij

Hulp bij studiekeuze tijdens het tussenjaar

Jouw kind heeft besloten een tussenjaar te nemen. Even een jaar voor zichzelf om te werken, reizen en zichzelf te ontdekken. Uiteraard wil jouw kind graag het maximale uit dit jaar halen! Om jouw kind hierbij te helpen, kan een tussenjaarplan uitkomst bieden. Dit is ook een geschikte tijd om te bedenken welke vervolgopleiding bij hem/haar past. Ook wanneer jouw kind hulp nodig heeft bij het maken van een studiekeuze, sta ik graag paraat. Lees verder voor meer informatie.

Tussenjaarplan

Tijdens een tussenjaarbootcamp stel ik, samen met jouw kind, een tussenjaarplan op. We bepalen samen wat jouw zoon/dochter uit het tussenjaar wil halen. Hierbij gaan we niet alleen in op het doel, maar ook op dingen die jouw kind wil leren, mee wil maken en waar hij/zij benieuwd naar is. Op gestructureerde wijze vult jouw kind het tussenjaarplan in, zodat hij/zij het maximale uit het jaar haalt. Meer over de tussenjaarbootcamp kun je lezen via deze link: JOUW TUSSENJAAR BOOTCAMP

Studiekeuzeplan

Tijdens het tussenjaar kan jouw kind zich ook regelmatig afvragen: “Welke studie past bij mij?” Het is belangrijk dat jouw kind óók de tijd neemt voor het kiezen van een studie die past bij de eigen kwaliteiten, motivatie en talenten. Het bezoeken van open dagen kan hierbij helpen, alleen dient dit gericht aangepakt te worden. Zo kan jouw kind meer tijd overhouden voor leukere en belangrijke dingen, zoals reizen, een bedrijf opstarten of werken.

Om op een gestructureerde manier aan de slag te gaan met de studiekeuze van jouw kind, wordt er een Studiekeuze-actieplan gemaakt. Dit kan jouw zoon/dochter helpen bij het effectief kiezen van een studie. Samen met jouw kind kijk ik wanneer er open dagen zijn, en geef ik hem/haar op voor proefstuderen en meeloopdagen. We bereiden vragen voor en gaan op zoek naar studenten die jouw kind meer kunnen vertellen over de studies die hij/zij overweegt. Met dit plan weet jouw kind precies wanneer hij/zij welke acties moet ondernemen om in het tussenjaar tot de juiste studiekeuze te komen.

Vindt jouw kind het fijn om gedurende het tussenjaar de studiekeuze-activiteiten met mij te bespreken en te evalueren, om zo tot een definitieve keuze te komen? Speciaal voor scholieren of studenten in hun tussenjaar heb ik een tussenjaarabonnement. Naast de twee geplande sessies van 4 uur, kunnen er ook twee terugkomsessies ingepland worden om de voortgang van de studiekeuze te bespreken en ervaringen te evalueren.

Neem contact met mij op

Zorg ervoor dat jouw kind het tussenjaar goed benut en schrijf hem/haar in voor een tussenjaarbootcamp. Ik geef de juiste hulp bij het maken van een geschikte studiekeuze en kijk ook naar andere gebeurtenissen die jouw kind wil meemaken tijdens het tussenjaar. Indien je vragen hebt, ben ik telefonisch bereikbaar op 085-2083918, daarnaast kun je mij 24/7 bereiken via WhatsApp en e-mail. Wil je jouw kind direct inschrijven? Maak dan gebruik van het inschrijfformulier.

  • Inzicht in persoonlijkheid

  • Persoonlijke studie Top 5

  • Concreet studiekeuze actieplan

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.