Studiekeuze van mijn kind

Vraagt u zich af: hoe zit het met de studiekeuze van mijn kind? Het studieaanbod is enorm. De marketingmachines bij hogescholen en universiteiten staan volop aan. Alle studies lijken aantrekkelijk.

Dat maakt het kiezen van een studie er niet makkelijker op. De statistieken van studie-uitval liegen er niet om. Studie-uitval in het eerste jaar is hoger dan 30% (2016)!

  • 30% van de studenten op hbo en wo valt uit. Belangrijkste reden: verkeerde studiekeuze (Eén vandaag, 2016).
  • 40% van de jongeren heeft niet goed nagedacht over de keuze voor een opleiding of studie (Elsevier, 2012).
  • 48% van de ouders geeft aan hulp te kunnen gebruiken bij het maken van de juiste studiekeuze van hun kind.
  • Slechts 15 % van de ouders is tevreden over de begeleiding van hun schooldecaan. Niet zo gek: Elke decaan begeleidt zo’n 400 leerlingen, gemiddelde tijd per leerling is 60 minuten.
  • Vanaf september 2015 is de basisbeurs omgezet in een studievoorschot. Studievertraging leidt tot hogere studieschulden.

Volgens het Nibud bedragen de kosten voor een verloren studiejaar gemiddeld € 12.000. Bovendien neemt de prestatiedruk toe en motivatie bij een verkeerde studiekeuze af. Mijn studiekeuzebootcamp vormt een solide basis.

Blogs die ik onlangs schreef voor ouders:

Waar geloof ik in?

Het is mijn missie jongeren bewust te maken van hun talenten en competenties, zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken voor hun toekomst. Ik geloof dat als je jezelf beter leert kennen, je betere keuzes kunt maken. Wat voor persoon ben jij? Wat motiveert jou? Wat zijn jouw talenten en kwaliteiten? Waar word je blij van en krijg je nooit genoeg van? Als je deze zaken voor jezelf helder hebt, zijn keuzes (ook je studiekeuze) gemakkelijk te maken. Keuzes die bij je passen geven energie en motiveren!

Hoe doe ik dat?

Ik help deelnemers met het verkrijgen van meer zelfinzicht. Dat doe ik met behulp van het gevalideerde gedragsassessment van Thomas Education gebaseerd op de DiSC theorie. Ook geef ik inzicht in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Welke studies geven jouw kind straks een vliegende start op de arbeidsmarkt en welke minder. Welke competenties zijn in de toekomst van belang. Door mijn jarenlange ervaring als recruiter ken ik de ontwikkelingen. Tot slot sta ik voor een zeer concrete, doelgerichte én persoonlijke begeleiding (in evaluaties beoordeeld met een gemiddeld een 9).

Wat lever ik?

Ik organiseer ééndaagse individuele workshops/bootcamps (3-4 uur), die concreet en doelgericht zijn en je echt verder helpen in het studiekeuzeproces. Dit doe ik vanuit Arnhem. Ik haal en breng deelnemers van/naar het station. Ook bied ik mijn trainingen op scholen klassikaal aan. Op aanvraag bied ik mijn worshop/bootcamp ook aan kleine groepjes aan (max 3 personen).

Studiekeuze beoordeeld met een 8,5
  • Keuze vanuit hart én hoofd

  • Als basis voor efficiënter en leuker studeren

  • Arbeidsmarktperspectief in kaart

© Copyright - Welke studie past bij mij