Studiekeuze van mijn kind

  • Ziet u door het ‘studiebos’ de bomen niet meer?
  • Leidt de studiekeuze van uw zoon of dochter momenteel tot ruzie en ‘gedoe’?
  • Was uw zoon of dochter van plan een tussenjaar te nemen maar lijkt een tussenjaar onder de huidige omstandigheden u of uw kind toch minder aantrekkelijk?
  • Wilt u dat uw kind bewust een studie kiest en is dat onder deze omstandigheden lastiger?

Meedoen in de arbeidsmarkt is steeds meer een avontuur met onverwachte wendingen. Er lijkt nog nauwelijks een voorspelbaar pad te banen van school naar werkzaam leven. Zeker is wel dat huidige en nieuwe generaties onderweg veel vaker keuzes zullen moeten maken. Op school, tijdens een studie en op de arbeidsmarkt. Kiezen wordt een kerncompetentie, maar hoe maak je betere keuzes. Wie of wat helpt je daarbij? De studiekeuze bootcamp helpt uw kind daarbij

Kiezen blijkt lastig

Het kiezen van een studie  is voor veel jongeren een hele uitdaging. En de statistieken van studie-uitval liegen er niet om. Studie-uitval in het eerste jaar is hoger dan 30% (2022)!

  • 30% van de studenten op hbo en wo valt uit. Belangrijkste reden: verkeerde studiekeuze (Eén vandaag, 2018).
  • 40% van de jongeren heeft niet goed nagedacht over de keuze voor een opleiding of studie (Elsevier, 2017).
  • 48% van de ouders geeft aan hulp te kunnen gebruiken bij het maken van de juiste studiekeuze van hun kind.
  • Slechts 15 % van de ouders is tevreden over de begeleiding van hun schooldecaan. Niet zo gek: Elke decaan begeleidt zo’n 400 leerlingen, gemiddelde tijd per leerling is 60 minuten.
  • Vanaf september 2015 is de basisbeurs omgezet in een studievoorschot. Studievertraging leidt tot hogere studieschulden.

Volgens het Nibud bedragen de kosten voor een verloren studiejaar gemiddeld € 12.000. Bovendien neemt de prestatiedruk toe en motivatie bij een verkeerde studiekeuze af. Mijn Studiekeuze bootcamp® vormt een solide basis voor het maken van een passende studiekeuze. Sinds 2015 heb ik meer dan 500 jongeren op deze wijze geholpen. Met succes! Zie voor resultaten de inforgrafic hieronder

Studiekeuze_Bootcamp_infographic_uitkomsten

Waar geloof ik in?

Het is mijn missie jongeren bewust te maken van hun talenten en competenties, zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken voor hun toekomst. Ik geloof dat als je jezelf beter leert kennen, je betere keuzes kunt maken. Wat voor persoon ben jij? Wat motiveert jou? Wat zijn jouw talenten en kwaliteiten? Waar word je blij van en krijg je nooit genoeg van? Als je deze zaken voor jezelf helder hebt, zijn keuzes (ook je studiekeuze) gemakkelijk te maken. Keuzes die bij je passen geven energie en motiveren!

Hoe doe ik dat?

Ik help deelnemers met het verkrijgen van meer zelfinzicht. Dat doe ik met behulp van het gevalideerde gedragsassessment van Thomas Education gebaseerd op de DiSC theorie. Ook geef ik inzicht in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Welke studies geven jouw kind straks een vliegende start op de arbeidsmarkt en welke minder. Welke competenties zijn in de toekomst van belang. Door mijn jarenlange ervaring als recruiter ken ik de ontwikkelingen. Tot slot sta ik voor een zeer concrete, doelgerichte én persoonlijke begeleiding (in evaluaties beoordeeld met een gemiddeld een 9).

Wat lever ik?

Ik heb een doeltreffende studiekeuze methode ontwikkeld: de Studiekeuze Bootcamp ®. In vier uur tijd help ik jongeren aan meer zelfinzicht, een persoonlijke Studie Top 3-5 en een concreet studiekeuze actieplan. We bereiden vragen voor die gesteld kunnen worden tijdens (online) open dagen, ik stel mijn netwerk beschikbaar om in contact te komen met studenten die de ‘droom studie al doen’. Hiermee kunnen jongeren zelf gericht en gemotiveerd verder hun orientatieproces doorlopen. Indien gewenst help ik bij het checken van motivatiebrieven en het voorbereiden van matchinggesprekken.

De studiekeuze bootcamp is concreet, persoonlijk en doelgericht. Het geeft rust en motivatie.

Ik werk dagelijks tussen 10 en 14 uur in Arnhem met een Social distance can 2,2 meter of via Zoom.

  • Keuze vanuit hart én hoofd

  • Persoonlijke studie Top 3-5

  • Arbeidsmarktperspectief in kaart

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.