Zit jij op het VWO en weet jij eigenlijk al best goed wat je wil gaan studeren maar wil jij graag in korte tijd meer inzicht krijgen in vergelijkbare studies aan andere Universiteiten in NL? Bijvoorbeeld omdat er een numerus fixus op de studie zit of omdat de studentenstad je minder aanspreekt. Heb je zelf al een aantal studie ideeen en wil je deze inhoudelijk met een professional doorspreken? Misschien is de studiekeuze pitstop dan een goede keuze. Deze duurt twee uur.

Zelfde studie andere naam

Veel studies lijken qua inhoud heel erg op elkaar maar hebben aan verschillende universiteiten verschillende namen. Super verwarrend. Wist je bijvoorbeeld dat PPLE (de studie die prinses Amalia doet) lijkt op Bestuurskunde in Leiden? En dat Klinische technologie hetzelfde is als Technische geneeskunde? Technische bedrijfskunde hetzelfde is als Business Engineering? En er op International Business in Maastricht en Groningen wél een Numerus Fixus zit maar aan de VU in Amsterdam niet?

Studiekeuze pitstop

Omdat ik dit werk dagelijks doe kan ik jou tijdens een studiekeuze pitstop in korte tijd tijdens een persoonlijke advies sessie helpen jouw alternatieve studies snel en overzichtelijk op een rij te krijgen. Ook help ik je aan hulpmiddelen om je studiekeuze proces te verdiepen en te structueren. Daarmee kan jij dan zelf gericht verder!