Studiekeuze bootcamp | Welke Studie Past Bij Mij

Studiekeuze bootcamp

Vraagt jouw kind zich ook af: “Welke studie past bij mij?” Dan kan ik de helpende hand reiken! Met een studiekeuze bootcamp leert jouw zoon of dochter een persoonlijke top-5 samen te stellen. Daarnaast stel ik een actieplan op, zodat jouw kind precies weet wat hij/zij moet doen om te komen toteen goede studiekeuze. Ben je benieuwd naar meer informatie? Lees dan verder, ik vertel je graag wat meer.

Wat houdt een bootcamp sessie in?

De studiekeuze bootcamp sessie duurt ongeveer 4 uur, deze kan plaatsvinden aan mijn keukentafel of via Zoom. Jouw kind krijgt persoonlijke begeleiding en ik maak gebruik van een gestructureerde methode, hierdoor kan jouw kind zijn/haar zelfinzicht vergroten. Van tevoren vult hij/zij een gevalideerd motivatie assessment in en vervolgens doorlopen we samen de volgende stappen:

Stap 1

Als eerste gaan we aan de slag met het vergroten van het zelfinzicht van jouw zoon of dochter. We bespreken samen de vragen: “Wie ben ik?”, “Wat wil ik?” en “Wat kan ik?”. Vooral de eerstgenoemde vraag is belangrijk, hier staan we dan ook uitgebreid bij stil. Samen kijken we welke taken passen bij de gedragsstijl van jouw kind en daardoor motiveren, in welke beroepen deze motiverende taken te vinden zijn en welke studies daarop aansluiten. Na afloop van deze stap maken we een samenvatting waar de drie eerdergenoemde vragen worden beantwoord. Dit vormt het ‘eisenlijstje’ waar studies aan moeten voldoen. Op deze wijze wordt een studiekeuze gemaakt die gebaseerd is op intrinsieke motivatie en bewustzijn.

Stap 2

Aan de hand van deze samenvatting kijk ik samen met jouw kind naar passende studies, hierbij maak ik gebruik van de unieke Studiekeuze bootcamp® database. Deze database is de meest volledige van Nederland. Ik selecteer alle studies die aansluiten op de motivatie en interesses van jouw kind, deze bespreken we samen en hierbij betrek ik ook de baankansen. Uiteindelijk kiest je zoon of dochter zelf de vijf studies die hem/haar het meest aanspreken of nieuwsgierig maken.

Stap 3

Stap 3 staat in het teken van het opstellen van een concreet studiekeuze actieplan. We kijken samen naar data van open dagen, welke deadlines er zijn in het studiekeuzeproces, welke vragen jouw kind wil stellen en aan wíe hij/zij deze wil stellen. Dankzij het actieplan weet jouw zoon of dochter exact hoe hij of zij verder moet komen in de studiekeuze. Zowel jijzelf als jouw kind ontvangen een persoonlijke studie top-5, deze stuur ik per e-mail. In deze mail ontvang je de links naar de desbetreffende studies, relevante informatie en middelen die nodig zijn. Zo kan jouw kind zelfstandig het verdere studiekeuzeproces vormgeven. Mocht jouw zoon of dochter in een later stadium hulp nodig hebben, dan sta ik altijd paraat.

Voor wie is mijn studiekeuzeadvies geschikt?

Kinderen die de middelbare school verlaten

Wanneer het einde van de middelbare schooltijd nadert, is het belangrijk om na te denken over de periode daarna. Wil jouw zoon/dochter geen tussenjaar, maar een vervolgopleiding volgen? Dan kan het lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Bovendien worden de meeste studies op meerdere onderwijsinstellingen aangeboden, die elk hun eigen curriculum hebben en in kwaliteit en vorm van het onderwijs kunnen verschillen. Ik kan jouw kind helpen om een studie te kiezen die bij hem of haar past, of helpen om de twijfel weg te nemen die hij/zij bij bepaalde studies kan hebben. Bovendien kan ik ook kinderen helpen die motivatieproblemen hebben. Het kan zijn dat zij geen duidelijk beeld hebben van wat zij precies kunnen bereiken met de vakken die zij krijgen op school, ik help graag om de motivatie te vergroten.

Studenten die zijn gestopt met hun studie

Jouw kind kan nog zo enthousiast beginnen aan de studie, na verloop van tijd kan er toch enige twijfel optreden. Het gevolg kan zijn dat hij/zij stopt met de opleiding en dan is het de vraag “wat nu?”. Jouw kind wil natuurlijk niet weer dezelfde fout maken en gedegen studiekeuzeadvies kan hierin uitkomst bieden. Door breed te kijken, kan ik samen met jouw kind een persoonlijke top-5 van studies samenstellen. Dit kan helpen om deze keer wél een succesvolle keuze te maken.

Neurodiversiteit

Is jouw kind neurodivers? Wanneer jouw kind gediagnosticeerd is met AD(H)D of autisme/ASS kan het maken van een studiekeuze een grote uitdaging zijn. Dit kan ook gelden wanneer hij/zij hoogbegaafd is. Neurodiverse kinderen kunnen het lastig vinden om te bedenken wat hun doel op de arbeidsmarkt is, maar ook of de studie wel/niet geschikt zou zijn. Door neurodiversiteit te benaderen vanuit een positief standpunt en samen met jouw kind te kijken in welke taken hij/zij juist in uitblinkt door zijn of haar neurodiversiteit, neem ik onzekerheid bij jouw kind weg en kan ik jouw kind begeleiden om zo tot een goede keuze te komen.

Master

Gaat jouw kind verder studeren na het hbo of de universiteit, maar is er behoefte aan studiekeuzeadvies om een goede master te vinden? Ook dan kan ik hulp bieden. Ik kijk naar welke taken jouw kind motiveren, wat het later op de arbeidsmarkt wil betekenen en welke masters hierop aansluiten. Bovendien heb ik veel kennis van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, zodat ik ook deze kan meenemen in mijn advies.

Neem contact met mij op

Mijn studiekeuze bootcamp geeft jouw kind duidelijkheid, rust en motivatie, zo kan hij/zij een studie kiezen met hart en hoofd. Ik ken alle hbo- en wo-studies in Nederland, daardoor weet ik ook alle verschillen per hogeschool en universiteit. Inmiddels heb ik al vele jongeren geholpen met hun studiekeuze, gemiddeld worden mijn sessies beoordeeld met een 8.8! Is jouw kind de volgende die zich aanmeldt voor een studiekeuze bootcamp? Neem dan gerust contact met mij op! Ook kun je al jouw vragen aan mij stellen. Ik ben telefonisch bereikbaar op 085-2083918, daarnaast kun je mij 24/7 bereiken via WhatsApp en e-mail. Direct inschrijven kan via het inschrijfformulier.

  • Inzicht in persoonlijkheid

  • Persoonlijke studie Top 5

  • Concreet studiekeuze actieplan

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.