Studie kiezen neurodivers kind | Welke Studie Past Bij Mij

De juiste studie kiezen voor een neurodivers kind

Veel jongeren vinden het lastig om een geschikte studie te kiezen. Wanneer jouw kind bijvoorbeeld AD(H)D heeft of met autisme (ASS) is gediagnosticeerd, kan dit nóg lastiger zijn. Ook als jouw zoon of dochter hoogbegaafd is, kan het vinden van een passende studie een enorme opgave zijn. Hij/zij kan het bijvoorbeeld lastig vinden om een toekomstperspectief voor ogen te hebben, of twijfelen of hij/zij de studie wel aankan of zich afvragen of de vorm van het onderwijs passend is. Dit kan leiden tot frustratie, twijfel en besluiteloosheid. Wanneer jouw kind zich regelmatig afvraagt “Welke studie past bij mij?” dan help ik de juiste studie kiezen voor een neurodivers kind! Lees verder voor meer informatie.

Multitalent en brede interesse

Neurodiverse kinderen voelen zich vaak ‘anders’. Dingen die andere jongeren kunnen of motiveren, zijn voor hen soms moeilijk of maakt hen angstig. Dat maakt neurodiverse jongeren vaak onzeker en het kiezen van een studie soms nóg lastiger. Ik benader neurodiversiteit vanuit een positief standpunt en ga met een jongere op zoek naar taken die hem of haar juist door zijn of haar diagnose motiveren.
Doordat een neurodivers kind vaak ook uiteenlopende interesses en talenten op verschillende gebieden heeft, is het lastig zoeken naar de studie die alles voor hem/haar combineert. Desondanks zijn er steeds meer studies in Nederland die goed kunnen aansluiten bij jouw kind. Ik heb zelf een hoogbegaafd kind en de afgelopen jaren heb ik veel hoogbegaafde jongeren in hun zoektocht ondersteund. Daardoor ben ik goed thuis in alle studies die bij hoogbegaafden passen. Ook wanneer jouw zoon of dochter op een andere manier neurodivers is, sta ik graag voor hem/haar klaar. Onder mijn begeleiding kozen vele jongeren die gediagnotiseerd zijn met ASS of ADHD een passende studies. Door middel van een studiekeuze bootcamp help ik op gestructureerde wijze de juiste studie kiezen voor een neurodivers kind!

De inhoud van de bootcamp

Een studiekeuze bootcamp duurt ongeveer 4 uur en vindt plaats in huiselijke omgeving bij mij aan de keukentafel.  Nadat het assessment is ingevuld, gaan we aan de slag. We beantwoorden de vragen “Wie ben ik?”, “Wat wil ik?” en “Wat kan ik?” Vervolgens kijk ik welke studies aansluiten op de motivatie en interesses van jouw zoon/dochter, hiervoor gebruik ik mijn eigen Studiekeuze bootcamp® database. Doordat ik een goed beeld heb van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, kan ik ook de baankansen meenemen in mijn advies. Jouw kind kiest vijf studies uit die hij/zij rangschikt in een persoonlijke top 5, deze bespreken we samen. De volgende stap is het samenstellen van een actieplan, waarbij er onder andere gekeken wordt naar data van open dagen. Dit plan helpt om meer rust, duidelijkheid en motivatie te creëren, aspecten die voor veel neurodiverse kinderen extra belangrijk zijn.

Neem contact op

Ben je benieuwd naar wat ik voor jouw kind kan betekenen? Aarzel dan niet en neem contact met mij op. Ook kun je gerust al jouw vragen aan mij stellen! Ik ben telefonisch bereikbaar op 085-2083918, daarnaast kun je mij 24/7 bereiken via WhatsApp en e-mail. Wil je jouw kind direct inschrijven? Maak dan gebruik van het inschrijfformulier.

  • Kijken vanuit mogelijkheden

  • Persoonlijke studie Top 5

  • Concreet studiekeuze actieplan

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.