Webinar Studiekeuze Bootcamp

De 7 beste studiekeuze tips!

Er zijn in Nederland ca 5500 MBO, HBO en WO studies en opleidingen. Een studie kiezen is bijna een studie op zich! Dat geeft zeker in deze Corona tijd heel wat jongeren (en hun ouders ) stress.

Tijdens dit webinar van een half uur bespreken mijn collega’s en ik uit welke stappen een gestructureerd studiekeuze proces bestaat en delen we 7 studiekeuze tips die jou helpen tot een gemotiveerde studiekeuze te komen.

 

Zelf aan de slag?

Wil je na dit webinar zelf gericht aan de slag met jouw studiekeuze?

Vraag dan onze handige gratis Studiekeuze Toolkit aan.

Als je je gegevens invult, stuur ik je deze direct toe.

   

  Meer hulp nodig?

  Boek een studiekeuze bootcamp en stel in 4 uur tijd samen met mij  jouw persoonlijke studie top 5 en studiekeuze actieplan op. Jouw investering is ca 5 uur en die van jouw ouders €429,- (exlusief BTW).

  Maak (nog) wat leuks van je Tussenjaar!

  Heb je een Tussenjaar of overweeg je te stoppen met je studie? Ben je op zoek naar iets leuks en uitdagends? Iets dat wél kan? En toch veilig is, waar je sport, interessante dingen leert (zoals wie je zélf bent) en vooral onder jongeren bent en nieuwe mensen leert kennen?

  Dit kan je allemaal (ja ook in Corona tijd!) op een Volkshogeschool in Scandinavië. Bekijk het filmpje maar eens. Zeker weten dat je enthousiast wordt.

  Wil je meer weten en dit meemaken? Boek een Tussenjaar bootcamp en ik help je op weg!

  Studeren in Corona tijd

  Studeren in Corona tijd

  Wat we al vermoedden, wordt nu door BNR bevestigd: slechts 30% van de colleges zal fysiek plaats vinden. Online introweek, geen ontgroeningen, online college. Een ding weten we zeker: studeren in Corona tijd wordt anders. Misschien dan toch nog maar een Tussenjaar?

  In de Volkskrant stonden vandaag interviews met eerste jaar studenten. Hoewel ze niet klagen (ze weten heus wel dat er ergere dingen zijn en kunnen gelukkig goed relativeren), spreken ze wel hun zorgen uit. Die gaan over de angst voor eenzaamheid (‘Ik ben bang dat ik alleen op mijn kamer kom te zitten en niemand ken’), motivatie en de kwaliteit van onderwijs die door online colleges achteruit zal gaan. Lees meer

  bereid je voor op online open dagen met de studiekeuze bootcamp

  Bereid je open dagen voor met een Studiekeuze Bootcamp

  Bereid je open dagen voor met een Studiekeuze Bootcamp. Daarmee kun jij je studiekeuzeproces gericht inzetten. In 4 uur heb je richting en duidelijkheid. Bekijk hier mijn Flyer 2020.docx

  Veel onduidelijk

  Er wordt in ‘Corona-tijd’ heel wat gevraagd van jongeren. Professor Barbara Baarsma (ook directeur bij Rabo en moeder van een studerende zoon) vindt zelfs dat jongeren hiervoor de hoogste prijs hebben betaald de afgelopen maanden. Lees haar interessante interview in de Volkskrant met haar zoon Maarten hier.

  Bovendien lijkt alles er nu op te wijzen dat Open dagen aan HBO en Universiteiten in Q3 en Q4  niet door gaan en online zullen plaatsvinden. (Zie voor alle online mogelijkheden hier.) Lees meer

  Banen in beeld

  Antwoordde jij vroeger op de vraag: ‘Wat wil je worden?’ met beroepen als: ‘dokter, kapper, juf, dierenverzorger, brandweerman ‘. Dat is tegenwoordig niet anders.  Terwijl er zoveel andere interessante (heel veel nieuwe) banen zijn. Daar hebben jongeren echter geen weet van! Wij zoeken professionals die hun banen in beeld willen brengen? Film je mee?

  Banen in beeld

  Om jongeren op laagdrempelige wijze die bij hén past te ondersteunen en hun nieuwsgierigheid te prikkelen, werken enkele partijen waaronder Studiekeuzebootcamp.nl (met subsidie van het ministerie van Onderwijs) aan een BBB: BeeldBank voor Banen. Deze beeldbank zal via een app beschikbaar komen en toegankelijk zijn voor alle jongeren die een studie gaan kiezen. Zo brengen we banen n beeld. De app zal via het ministerie van Onderwijs, scholen, decanen en studiekeuze adviseurs onder de aandacht gebracht worden. De filmpjes in de app geven een beeld van de duizenden beroepen die er zijn. Lees meer

  Hoe lang moet een vijftienjarige in de toekomst werken?

  Interessante studie naar hoe lang een persoon die nu 15 jaar is, straks deel zal/moet nemen aan de arbeidsmarkt.

  Het maakt veel uit of je in Zuid Europa woont of in Noord Europa. Een jongere uit Turkije zal in zijn werkende leven 29 jaar actief zijn. Een jongere uit Nederland 41 jaar, in Zweden zelfs 42 jaar! Lees maar eens!

   

   

  Studiekeuze werkwijze

  Het woordje ‘Eigenlijk’

  ‘Wat zou je eigenlijk willen?’ of ‘Welke kanten van jezelf zou je ‘eigenlijk’ wel meer willen laten zien als dat kon?’ of ‘Wat weten de meeste mensen (nog) niet over jou?’. Interessante vragen die meer over iemand zeggen dan vragen naar ‘Wat zijn je hobbies en je passies?’.
  Precies die vragen stel ik in een Tussenjaar bootcamp aan jongeren. Lees meer

  Studeren in Corona tijd

  Tussenjaarplan

  Ben jij op zoek naar een uitdagende invulling van jouw Tussenjaar? Ik kan je helpen! Ik heb de afgelopen weken allemaal leuke initiatieven verzameld. Maar voordat we jouw spannende Tussenjaar gaan invullen, beginnen we bij het begin: Jij Zelf! Wie ben jij en wat is het doel van jouw Tussenjaar? Wat wil je leren, waar wil je op uitgedaagd worden, wat wil je beleven? Lees meer

  Tussenjaar ja of nee

  Tussenjaarbootcamp

  ‘De zeven stappen’ van Stephen Covey (Seven habits of highly effective peoples). Ik hoorde er pas over toen ik midden dertig was. Wat hebben die stappen mij vanaf toen geholpen bij het verhogen van mijn persoonlijk effectiviteit en het bereiken van mijn doelen zowel prive als zakelijk! Timemanagement (urgent/belangrijk/niet-urgent/onbelangrijk), cirkel van betrokkenheid/influence, proactiviteit, begrijpen en begrepen worden…..Had ik ze maar eerder geleerd wat waren bepaalde dingen in mijn leven dan makkeliijker gegaan! Lees meer

  Arbeidsmarktontwikkelingen na Corona

  Welke impact heeft Corona op de arbeidsmarkt en wat betekent dit voor jongeren en aankomend studenten?

  Sinds 1996 werk ik in de arbeidsbemiddeling en help ik mensen aan banen. Ik heb een goed beeld van de arbeidsmarkt en verdiep me in de ontwikkelingen die daar afspelen. Globalisering, individualisering, duurzaamheid en data brengen veel kansen met zich mee waardoor nieuwe banen ontstaan (én uiteraard studies).

  Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt door Corona

  Daarnaast spelen er ook altijd economische ontwikkelingen die van invloed zijn op de arbeidsmarkt. Lees meer