Hoe motiveer ik mijn kind voor zijn of haar studiekeuze?

Het is echt ontzettend lastig voor hem om er serieus mee om te gaan.
En ik loop echt compleet vast met hem. Voel me zo machteloos hierin. Ik begrijp echt niet waarom hij zo blokkeert en er niet over na willen denken.
Ik ga vanavond er weer met hem over hebben. Hoe motiveer ik mijn kind voor zijn of haar studiekeuze?

Deze app ontving ik vanochtend van een moeder. Haar zoon is gestopt met zijn studie en weigert verder na te denken over zijn studiekeuze. Zo lastig voor zowel hem als haar! Hoe kun je helpen?

Als ouder wil je je kind helpen bij het maken van een studiekeuze. Maar hoe motiveer je hem om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan? Kun je als ouder iets doen om je kind van de bank af te krijgen? Of moet je juist loslaten en achteroverleunen?

Op de website van Hogeschool Arnhem Nijmegen kwam ik onlangs interessante podcast tegen. Eén daarvan gaat over hoe motiveer ik mijn kind voor zijn of haar studiekeuze?

In deze podcast vind je waardevolle tips van Evelyne Meens. Zij is senior onderzoeker bij Fontys Hogeschool én schrijver van het boek ‘Een leven lang kiezen’. Vanuit haar expertise vertelt zij alles over het maken van een gemotiveerde studiekeuze.