Hoogbegaafden en hun studiekeuze

Voor veel hoogbegaafden is het vinden van een passende studie een enorme opgave. Op basis van cognitie kun je als hoogbegaafde vaak uit veel studies kiezen. Toch ervaart een hoogbegaafde vaak dat een bepaalde studie het ‘net niet is’ en zoekt verder. Door de bomen zie je het bos dan op een gegeven moment niet meer.
Daar waar veel jongeren van jongs af aan al precies weten wat ze willen en gedurende hun schoolcarrière daar naartoe werken, ben jij je als hoogbegaafde vaker niet dan wel bewust van wat voor jou de bedoeling is.
Wanneer je niet duidelijk hebt wat jouw doel in het leven of op de arbeidsmarkt is, kan dat tot frustratie, twijfel en besluiteloosheid leiden. Ik leer jou graag hoe je dat anders aan kan pakken.
 

Multitalent en brede interesse

Doordat je als hoogbegaafde vaak ook uiteenlopende interesses en talenten op verschillende gebieden  hebt, is het vaak lastig zoeken naar de studie die alles voor jou combineert. Toch zijn er steeds meer studies in Nederland die goed kunnen aansluiten bij jou.
Omdat ik zelf een hoogbegaafd kind heb en de afgelopen jaren veel hoogbegaafde jongeren  in hun zoektocht heb ondersteund, ben ik inmiddels goed thuis in alle studies die bij hoogbegaafden passen. Ik leer jou hoe jij jouw passende studie kan vinden.
Word je benieuwd naar wat ik voor jou kan doen?
Bel, app of mail me gerust!
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.