Mijn werkwijze: studie kiezen

Concreet studiekeuze-advies

Kenmerkend voor de studiekeuzebootcamp-methode van Welke-studie-past-bij-mij.nl is dat deze snel (één dagdeel), praktisch, persoonlijk en concreet is. Dat spreekt jongeren aan. Het resultaat wordt door hen in evaluaties beoordeeld met gemiddeld een 8,5.

Door mijn jarenlange ervaring als recruiter kan ik bovendien jongeren persoonlijk adviseren over baankansen en carrièreperspectief.

Lees op deze pagina wat de Studiekeuze bootcamp® precies inhoudt en wat hij jou kan opleveren

Natuurlijke talenten

Ik geloof erin dat ieder mens natuurlijke talenten heeft. Dingen die je heel goed kan omdat je bent wie je bent. Ik ga samen met jou op zoek naar jouw natuurlijke talenten. Samen bekijken we welke taken jij daarom graag doet en welke taken jou daarom motiveren. Omdat ik al 20 jaar mensen aan banen help, weet ik goed in welke banen de motiverende taken terug te vinden zijn. Zo kan ik jou adviseren welke studie (of welk profiel, welke minor, welke master)  jij nu moet kiezen om straks die passende baan te kunnen krijgen die jou helemaal (werk)gelukkig maakt. En dat in 4 uur tijd!

Gevalideerd gedragsassessment

Uitgangspunt van mijn werkwijze is de studentprofielanalyse van Thomas Education. Dit gevalideerde gedragsassessment is op de DiSC-theorie gebaseerd en geeft duidelijk weer wie iemand is, wat iemand motiveert en drijft en welke taken ‘als van zelf gaan’. Dit assessment vul je in ca 10 minuten in evenals een intakeformulier. Met deze informatie kan ik me voorbereiden op jouw komst. Zo kunnen we doelgericht en effectief samen aan de slag.

Jongeren (en hun ouders) staan elke keer weer versteld hoe treffend het rapport omschrijft hoe ze zijn en hoe zij handelen. Het geeft jongeren een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Dat maakt het maken van keuzes persoonlijker en makkelijker.

Persoonlijke studiekeuze top 3-5

Aan hun studentprofiel koppel ik passende studies. We brengen bovendien interesses in kaart en kijken naar capaciteiten. Studies pluizen we grondig uit. Dit leidt tot een persoonlijke studie top 5.

Concreet studiekeuze-actieplan

Tot slot stellen jongeren samen met mij een studiekeuze-actieplan op. Dit plan omvat alle acties die na de studiekeuze bootcamp® nog nodig zijn om er zelf verder achter te komen welke studie uit de top 3-5 de best passende is.  Dit plan maken we zo concreet mogelijk en delen jongeren met hun ouders.

Jongeren geven zich op voor (online) open dagen, vragen brochures over studies aan en bereiden vragen voor die ze  tijdens (online) oriëntatiedagen willen stellen. Ook deel ik mijn netwerk actief en kan ik jongeren in contact brengen met studenten die de ‘droomstudie’ al volgen of mensen die werkzaam zijn in het beoogde vakgebied of beroep. Kortom heel concreet en praktisch. Dat levert jouw een passende studiekeuze en mij mooie beoordelingen op. Bekijk de uitkomsten van mijn klanttevredenheidsonderzoek maar eens! KTO 2022

Praktisch

De Studiekeuze bootcamp vindt plaats in Arnhem aan mijn lange keukentafel met 2,2 meter social distance. Ook kunnen we via Zoom afspreken. In dat geval werken we 2 keer 2 uur.

Voor het deelnemen aan een studiekeuze bootcamp van Welke-studie-past-bij-mij.nl kun je vrij vragen van school. Bespreek het met je decaan.

Arnhem is makkelijk bereikbaar met de trein. Ik kan je halen van en brengen naar Arnhem CS.

Studiekeuze advies via Zoom


Studiekeuze advies met 2,2 meter Social distance

Haal- en breng service in R4

Studiekeuze beoordeeld met een 8,5

Hoeveel gingen je er al voor?

  • Inzicht in persoonlijkheid

  • Persoonlijke studie Top 5

  • Concreet studiekeuze actieplan

Hello