Mijn werkwijze: studie kiezen

Passende studiekeuze

Kenmerkend voor de studiekeuzebootcamp-methode van Welke-studie-past-bij-mij.nl is dat deze snel (één dagdeel), praktisch, persoonlijk en concreet is. Dat spreekt jongeren aan. In deze training leer ik jongeren wat er nodig is om een passende studie te kiezen. En dat werkt! Het resultaat wordt door hen in evaluaties beoordeeld met gemiddeld een 9 en 99% van de deelnemers raadt een Studiekeuze bootcamp na afloop aan. Zie KTO SKB 2024

Door mijn jarenlange ervaring als recruiter kan ik bovendien jongeren persoonlijk inzicht geven in baankansen en carrièreperspectief.

Lees op deze pagina wat de Studiekeuze bootcamp® precies inhoudt en wat hij jou kan opleveren

Natuurlijke talenten

Ik geloof erin dat ieder mens natuurlijke talenten heeft. Dingen die je heel goed kan omdat je bent wie je bent. Ik ga samen met jou op zoek naar jouw natuurlijke talenten. Samen bekijken we welke taken jij  graag doet en welke taken jou daarom motiveren. Omdat ik al 20 jaar mensen aan banen help, weet ik goed in welke banen de motiverende taken terug te vinden zijn. Zo kan ik jou leren welke studie (of welk profiel, welke minor, welke master)  jij nu moet kiezen om straks die passende baan te kunnen krijgen die jou helemaal (werk)gelukkig maakt. Ik leer je bovendien hoe je je eigen persoonlijke effectiviteit verder kan verhogen en geef je praktische tips hoe je effectiever kan worden op school, in je studie en op je werk. En dat in 4 uur tijd!

Gevalideerd gedragsassessment

Uitgangspunt van mijn werkwijze is de studentprofielanalyse van Thomas Education. Dit gevalideerde gedragsassessment is op de DiSC-theorie gebaseerd en geeft duidelijk weer wie iemand is, wat iemand motiveert en drijft en welke taken ‘als van zelf gaan’. Dit assessment vul je voorafgaand aan de Studiekeuze bootcamp® in ca 10 minuten in evenals een intakeformulier. Met deze informatie kan ik me voorbereiden op jouw komst. Zo kunnen we doelgericht en effectief samen aan de slag.

Voordat je bij mij komt, ontvang je het rapport, dat je door kan nemen met je ouders of iemand anders die jou goed kent en die jij vertrouwt.  Jongeren (en hun ouders) staan elke keer weer versteld hoe treffend het rapport omschrijft hoe ze zijn en hoe zij handelen. Het geeft jongeren een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Dat maakt het maken van keuzes persoonlijker en makkelijker. Ook helpt het rapport om te snappen waarom bepaalde taken voor jou minder motiverend zijn (en dus soms moeilijk) en geef ik tips hoe je dingen misschien anders kan aanpakken waardoor het je wél lukt om succesvol(ler) in deze taken te worden. Dat verrgoot jouw persoonlijke effectiviteit en helpt bij het gemotiveerder leren. Van deze tips heb je je hele leven plezier.

Persoonlijke studiekeuze top 3-5

Aan jouw studentprofiel koppel ik passende studies. We brengen bovendien interesses in kaart en kijken naar capaciteiten. Studies pluizen we grondig uit. Dit leidt tot een persoonlijke studie top 5.

Concreet studiekeuze-actieplan

Tot slot stellen jongeren samen met mij een studiekeuze-actieplan op. Dit plan omvat alle acties die na de Studiekeuze Bootcamp® nog nodig zijn om er zelf verder achter te komen welke studie uit de top 3-5 de best passende is.  Dit plan maken we zo concreet mogelijk en delen jongeren met hun ouders. Wil je hulp bij het schrijven van je motivatiebrief of selectieprocedure? Ook daar kan ik je allerhande tips voor geven.

Jongeren geven zich op voor (online) open dagen, vragen brochures over studies aan en bereiden vragen voor die ze  tijdens (online) oriëntatiedagen willen stellen. Ook deel ik mijn netwerk actief en kan ik jongeren in contact brengen met studenten die de ‘droomstudie’ al volgen of mensen die werkzaam zijn in het beoogde vakgebied of beroep. Wil je hulp bij het schrijven van je motivatiebrief of de selectieprocedure van jouw studie? Ook daar kan ik je allerhande tips voor geven. Kortom heel concreet en praktisch. Deze training levert jou een passende studiekeuze en mij mooie beoordelingen op. Bekijk de uitkomsten van mijn klanttevredenheidsonderzoek maar eens! KTO SKB 2024

Praktisch

De Studiekeuze bootcamp®  vindt plaats in Arnhem aan mijn lange keukentafel. Ook kunnen we eevntueel via Zoom afspreken, bijvoorbeeld als je voor je Tussenjaar in het buitenland verblijft. In dat geval werken we 2 keer 2 uur.

Alle documenten worden aangeleverd in de Studiekeuze bootcamp© en krijg je in een overzichtelijk werkmap mee terug naar huis. Het is de bedoeling dat je zelf de eerste terugkoppeling aan je ouders doet over het verloop van de Studiekeuze bootcamp ©, de samengestelde Studie Top 5 en het studiekeuze actieplan. Uiteraard kan ik met je ouders daarna een telefonisch terugkoppelmoment inplannen.

Voor het deelnemen aan een Studiekeuze bootcamp© van Welke-studie-past-bij-mij.nl kun je vrij vragen van school. Bespreek het met je decaan.

Arnhem is makkelijk bereikbaar met de trein. Ik kan je halen van en brengen naar Arnhem CS.

Studiekeuze advies via Zoom

Studiekeuze advies aan mijn lange keukentafel

Hoeveel gingen je er al voor?

  • Inzicht in persoonlijkheid

  • Persoonlijke studie Top 5

  • Concreet studiekeuze actieplan

Hello

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.