WAAROM STUDIEKEUZE ADVIES NODIG IS

Weg met de studiekeuze stress

Een passende studiekeuze maken vinden veel jongeren een enorme uitdaging (zie blog ). Terwijl ze een juiste studiekeuze maken wel heel belangrijk vinden. De studiekosten zijn immers hoog en de keuze is enorm. Begrijpelijk dat jongeren vaak keuzestress ervaren. Om deze stress te verminderen, bied ik een oplossing die jongeren bewust maakt van hun talenten en kwaliteiten. Ik leer ze een bewuste studiekeuze te maken,  gekozen met hart én hoofd. Door mijn jarenlange ervaring als recruiter kan ik bovendien alles vertellen over baankansen en carrièreperspectief van studies. Dat geeft duidelijkheid, rust en motivatie.

Studiekeuze advies is nodig

Meedoen in de arbeidsmarkt is steeds meer een avontuur met onverwachte wendingen. Er lijkt nog nauwelijks een voorspelbaar pad te banen van school naar werkzaam leven. Zeker is wel dat huidige en nieuwe generaties onderweg veel vaker keuzes zullen moeten maken. Op school, tijdens een studie en op de arbeidsmarkt. Kiezen wordt een kerncompetentie, maar hoe maak je betere keuzes. Wie of wat helpt je daarbij?

Meer dan 175 wo-studies, ruim 275 hbo-studies en minstens 350 mbo-studies. Jaarljks valt 32 % van de HBO studenten uit en switcht op WO 25 % van de studenten in het eerste jaar van studie.

Logisch dat veel jongeren (en hun ouders) een studie kiezen als een enorme opgave zien waar zij advies bij kunnen gebruiken.

Als tegenwicht aan wervingsstrategieën en communicatiecampagnes vanuit opleidingen en universiteiten, biedt Welke-studie-past-bij-mij jou objectief en betaalbaar studiekeuze advies waarbij het belang van jou als aankomend student voorop staat. Persoonlijk, concreet en praktisch studiekeuze advies dat jou duidelijkheid, rust en motivatie geeft.

Weinig studiekeuze begeleiding

Jongeren ervaren vanuit hun middelbare school weinig studiekeuzebegeleiding (zie peiling). Decanen verdelen hun schaarse tijd over een groot aantal leerlingen. Aankomende studenten worden gestimuleerd om open dagen van MBO, HBO en universiteiten te bezoeken en zelf op zoek te gaan naar informatie. Zij komen echter weinig objectieve voorlichting tegen. Vervolgopleidingen zetten namelijk alle marketingzeilen bij om zo veel mogelijk studenten te werven. Het aantal nieuwe studenten telt, niet het belang van jou als individuele student.

Mijn oplossing voor jou …een studiekeuzebootcamp®

In mijn studiekeuzebootcamp krijg jij in één dagdeel (4 uur) meer zelfinzicht. Aan de hand daarvan stel jij een top 5 van passende studies op én maak je samen met mij een concreet studiekeuzeactieplan. Zodat je na de bootcamp een duidelijke stip op de horizon hebt en zelf verder aan de slag kan met jouw studiekeuze. Heb jij studiekeuze advies nodig?

  • Inzicht in persoonlijkheid

  • Persoonlijke studie Top 5

  • Concreet studiekeuze actieplan

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.