Voor de juiste studiekeuze

Ouders kom in actie!

Voor de studiekeuze van uw kind

Voor de juiste studiekeuze
Goed nieuws! Vanaf 2018 gaat er 30 miljoen naar onderwijs om jongeren beter te begeleiden bij het maken van hun studiekeuze. Ik ben erg blij dat mevrouw Bussemaker het probleem erkent van studie-uitval en slechte aansluiting op arbeidsmarkt.

Welke-studie-past-bij-mij.nl

Maar wat als uw kind nu in 4, 5 of 6 havo of vwo zit? Die wil toch nu al hulp? U gaat als ouder toch niet wachten tot de overheid met een oplossing komt? Deelname aan mijn studiekeuzebootcamp kan uw zoon of dochter nu helpen! In een dagdeel en voor €249. Heel praktisch en concreet.

Wat is mijn aanpak?

Kiezen is gemakkelijker als je weet wie je bent. Wat motiveert jou? Waar krijg je energie van? En als je dat van jezelf weet, welke studies zouden daar dan bij kunnen passen? Als je de antwoorden op dat soort vragen kent, wordt kiezen persoonlijker en makkelijker.

Studiekeuze… in 1 dag!

Om jongeren te helpen achter de antwoorden op dit soort vragen te komen, organiseer ik studiekeuzebootcamps in Arnhem. In kleine groepjes van 2 a 3 deelnemers gaan we 4,5 uur aan de slag en werken we concreet en gericht aan een eigen studie top 5.

Met hulp van de studentprofielanalyse en het studiekeuzeprogramma van Qompas maken we in een paar uur een studiekeuze persoonlijker en makkelijker en heel concreet. Bovendien kijken we naar het carrièreperspectief van studies.

Gericht open dagen bezoeken

Met deze persoonlijke studie top 5 van Welke-studie-past-bij-mij.nl kunnen jongeren gericht de open dagen van universiteiten en hbo’s bezoeken. Dit geeft rust en zelfvertrouwen en het draagt bij aan een juiste studiekeuze.