Welke studie past bij mij?

Welke studie past bij mij?

Kies je studie met hart en hoofd!


Studenten met een opleiding die slecht aansluit op de arbeidsmarkt, hebben vaker geen vaste baan en verdienen tot wel 2500 euro per maand minder. In een loopbaan van 45 jaar loopt iemand dan 1,4 miljoen euro mis! Dit heeft UWV onlangs berekend. De vraag ‘Welke studie past bij mij?’ is dus belangrijker dan ooit.

Een studie kies je ook met je hoofd

Hoe kies je een studie? Natuurlijk is het belangrijk dat je een studie kiest die bij je past en waar je plezier in hebt. Die past bij je interesses en kwaliteiten. Mijns inziens is dat echter maar 1 kant van de medaille.

Minstens zo belangrijk is het arbeidsmarktperspectief. Wat kun je later met je studie, hoe is de aansluiting met de arbeidsmarkt, hoe toekomstbestendig is je studie en wat ga je later verdienen?

Welke-studie-past-bij-mij.nl

Sinds een jaar begeleid ik jongeren met Welke-studie-past-bij-mij.nl bij het maken van de juiste studiekeuze. We vinden de antwoorden op de vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? en kijken dan samen welke studies bij je passen.

Daarnaast staan we heel bewust stil bij het carrièreperspectief van studies. Een studie kies je naar mijn idee met hart en hoofd!

Studiekeuzebootcamp

De begeleiding van jongeren doe ik in de vorm van studiekeuzebootcamps. In een dagdeel en voor 199 euro help ik uw zoon of dochter met zijn of haar studiekeuze op pad. Heel praktisch en concreet.

Wat is mijn aanpak?

Kiezen is gemakkelijker als je weet wie je bent. Wat motiveert jou? Waar krijg je energie van? En als je dat van jezelf weet, welke studies zouden daar dan bij kunnen passen? Als je de antwoorden op dat soort vragen kent, wordt kiezen persoonlijker en makkelijker.

Tijdens studiekeuzebootcamp gaan we in kleine groepjes van 3 a 4 deelnemers 4,5 uur aan de slag en werkt iedere deelnemer concreet en gericht aan een eigen studie top 5.

Met hulp van de studentprofielanalyse en het studiekeuzeprogramma van Qompas maken we in een paar uur een studiekeuze persoonlijker en makkelijker en heel concreet. Bovendien kijken we naar het carrièreperspectief van studies. De arbeidsmarkt verandert snel, daar wil je wel op anticiperen.

Gericht open dagen bezoeken

Met de persoonlijke studie top 5  kunnen jongeren gericht de open dagen van universiteiten en hbo’s bezoeken. Dit geeft rust en zelfvertrouwen en draagt bij aan een juiste studiekeuze.

Opgeven en meer informatie over Welke-studie-past-bij-mij.nl bij valeriberns@gmail.com of 06 – 21 42 99 56.