Zelfkennis

Zelfkennis als basis voor succes

Met vertrouwen keuzes maken

zelfkennis-is-het-begin-van-alle-wijsheid-spreukEen leuke boodschap is het niet: We moeten leren omgaan met een permanente onzekerheid op werkgebied. Zo eindigt het FD-artikel Baan voor het leven bestaat niet meer van afgelopen zaterdag.

Inzetbaarheid en verdiencapaciteit

In dit artikel wordt gesteld wat wij natuurlijk allemaal allang weten: Je leven lang werken voor 1 baas of zelfs in 1 functie is definitief voorbij. De snel veranderende arbeidsmarkt vraagt om een andere grondhouding. Je zal continu moeten blijven nadenken over je eigen inzetbaarheid en verdiencapaciteit.

Belangrijker dan ooit is het daarom om te weten waar jouw talenten liggen. Dat is voor ons volwassenen al een hele opgaaf maar voor jongeren van 15 tot 18 jaar al helemaal. En juist aan hen vragen we om bepalende keuzes steeds vroeger in hun leven te maken. Welke-studie-past-bij-mij.nl biedt concrete hulp.

Steeds jonger keuzes maken

Voor 1 mei moeten aankomend studenten zich inschrijven voor hun hbo- of wo-studie. De open dagen worden deze weken bezocht op zoek naar de ideale studie. Toekomstperspectief van studies wordt onder de loep genomen.

De vraag is of dit de goede manier is om de juiste studiekeuze te maken. Want zeg nu zelf, hoe goed weet uw zoon/dochter te benoemen waar zijn/haar talenten liggen? Waardoor hij/zij gemotiveerd wordt? Als puber blonk ik in ieder geval niet uit in zelfkennis.

Zelfkennis is cruciaal

Ik geloof dat door jezelf beter te kennen, het makkelijker is de juiste keuze te maken voor studie, stageplek, baan of eigenlijk bij alle belangrijke momenten in je leven.

Je weet waar je voor staat en wat bij je past. Vroeg weten wie je bent, wat je leuk vindt, waar je blij van wordt, kan veel gepieker en foute beslissingen voorkomen.

Welke-studie-past-bij-mij.nl ondersteunt en stimuleert graag jouw zoon of dochter bij het nemen van zijn of haar studiebeslissing. Ik doe dit door zelfinzicht en motivatie te vergroten. We maken testen/assessments en vertalen dit naar concrete studiemogelijkheden.

Hiermee durft uw zoon of dochter met meer zelfvertrouwen zelf beslissingen voor de toekomst te nemen. Zie verdere informatie op de pagina werkwijze of bel Valeri Berns van Welke-studie-past-bij-mij.nl op 06 – 21 42 99 56.