Doorgaan of toch switchen van studie?

Beter ten halve gekeerd dan ten hele verdwaald. Dat geldt ook voor je studie. Na twee pittige Corona jaren zie ik studenten twijfelen. Is dit nu écht de studie van mijn dromen? Doorgaan of toch switchen van studie? Is er niet een betere, interessantere, meer passende? Overzie ik alles? Heb ik alle feiten op een rij? Deze twijfel geeft stress. Bovendien verlies je er focus mee….waardoor studeren nog slechter gaat. Tijd voor actie dus.

Mijn eigen neef durfde het aan om na 2,5 jaar Bouwkunde in Delft toch te kiezen voor zijn grote droom: Geneeskunde! Hij schreef zich in voor 15 januari en werd onlangs geselecteerd! Dromen, durven, doen! heet dat! Ben Tiggelaar schreef er een geweldig boek over. Zo blij voor hem!

Switchen is niet altijd nodig. Soms kom ik er met jongeren juist achter dat doorgaan beter is. Even doorzetten (dat moet je namelijk ook leren in het leven) , je bachelor halen en dan die ene mooie master kiezen waar je van droomt. Die master zoeken we dan uit, ook kijken we alvast naar interessante banen. Goalsetting is altijd belangrijk voor motivatie. Dat weet ik zelf als geen ander.

Heb jij ook een kind dat twijfelt over zijn of haar studie? Die denkt  zal ik doorgaan of toch switchen van studie? Ik denk graag mee en ga op zoek naar de diepere drijfveren. Wat motiveert jou? Wat wil je betekenen voor de wereld en anderen? Waar wil je over 10 jaar staan? Waar droom je van? Goed om daar eens bij stil te staan en dan door te gaan….

Benieuwd? Kijk eens op mijn website