Doneer aan Stichting Anne-Bo

Stichting Anne Bo streeft naar kansengelijkheid voor meisjes. Meisjes met dromen maar die niet altijd de weg weten hoe zij deze dromen kunnen verwezenlijken.

Stichting Anne-Bo

Stichting Anne-Bo stimuleert de studentes hun studie af te ronden en bevordert daarmee de economische zelfstandigheid en de onafhankelijkheid van de meiden. De Stichting betaalt het collegegeld, de studieboeken en een laptop. Bovendien worden de meiden gedurende hun gehele studie begeleid door een coach. Deze ondersteunt hen en geeft advies waar zij dat nodig hebben. Als studiekeuze adviseur ben ik bij deze prachtige stichting betrokken.

Oprichter van de stichting is Annemieke van de Wouw. In 2019 verloor zij haar dochter Anne-Bo plotseling als gevolg van een ontsteking in haar hartspier. Dit ongelofelijke verlies veranderde het leven van Annemieke en haar gezin voor altijd.

Annemiek is onlangs door het Haarlems Dagblad genomineerd als Persoon van het jaar. Je kan een eerder indrukwekkend interview met haar lezen en tot vrijdag 14 januari 2022 op haar stemmen. Fijn als je dat wil doen!

Doneren kan via deze link

Annemieke: “Anne-Bo was zeer geïnteresseerd in mensen en keek met een onbevangen blik naar de wereld en de mensen om haar heen. Ze was zeer sociaal en had vrienden en vriendinnen in alle lagen van de bevolking. Annemieke besloot haar grote verlies om te zetten in Stichting Anne-Bo.

Weloverwogen studiekeuze

Een initiatief als Stichting Anne-Bo sluit goed aan bij mijn missie. Toen ik in 2015 met mijn praktijk begon, heb ik direct een Sociaal Ondernemen– paragraaf in mijn business plan opgenomen. De doelstelling van Stichting Anne-Bo sluit hier naadloos bij aan. Ook spreekt het mij persoonlijk zeer aan hoe Annemieke haar enorme verdriet om het verlies van haar dochter heeft omgezet in Stichting met heel veel positieve betekenis. Door de Stichting de naam van haar dochter te geven, leeft zij door. Dat vind ik zo’n mooi idee! 

Ik ben er trots op de meiden van Stichting Anne-BO bewust te maken van hun talenten en competenties. Zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken voor hun toekomst en de juiste studie kunnen kiezen.

Meer weten of financieel bijdragen

Wil je meer weten over of bijdragen aan Stichting Anne-Bo. Kijk dan op www.stichtinganne-bo.nl

Klik hier om direct een donatie te doen.

Bekijk het You-Tube Filmpje van Stichting Anne-Bo

http://https://www.youtube.com/watch?v=zdPuMi-8smI