Studiekeuze in Corona tijd

Het zijn rare tijden. Vooral voor jongeren die dit jaar eindexamen doen. Geen CE, geen feesten, geen reizen. Ook geen mogelijkheden meer om open dagen en meeloopdagen te bezoeken of binnen te lopen bij je decaan om te overleggen over je studiekeuze. Of misschien wilde je wel een Tussenjaar. Maar ja wat nu als de grenzen dichtblijven? Is thuiszitten tot september 2021 wel zo’n goed plan? Plan B dan maar? Hoe maak je een passende studiekeuze in Corona tijd?

Om jou op weg te helpen, heb ik deze pagina gemaakt en ben ik verschillende on line initiatieven gestart om mijn kennis en ervaring  on-line met jou te delen.

Youtube kanaal

Op de eerste plaats ben ik een Youtube kanaal met studiekeuze tips gestart. Het bestaat uit één introductie filmpje en negen filmpjes met studiekeuze tips. Deze filmpjes helpen jou gestructureerd  jouw studiekeuzeproces te doorlopen.

Dit geeft jou meer duidelijkheid bij het maken van jouw studiekeuze en maakt het kiezen van een passende studie in Corona tijd hoop ik wat makkelijker.

Klik hier om op mijn YouTube kanaal te komen en hier om documenten die je nodig hebt voor de oefeningen.

Lijst met alternatieve meeloopdagen

Op de tweede plaats heb ik  een actuele lijst gemaakt met alternatieve oriëntatie mogelijkheden op alle hogescholen en universiteiten. In deze lijst staat een directe doorlink naar de website van de betreffende Hogeschool of Uni met acteel nieuws hoe zij nu studenten willen gaan informeren. Makkelijk, dan hoef je zelf niet zo te zoeken.

De één biedt skype gesprekken aan, de ander heeft extra filmpjes opgenomen. Ik vind het verrassend hoeveel er in korte tijd online is gekomen.

Zo maak jij toch een passende studiekeuze in Corona tijd

actuele orientatiemogelijkheden ipv open dagen en meeloopdagen

Gratis online Q&A studiekeuze sessies

Bovendien ga ik met twee collega’s  in april op verschillende dagen via Zoom gratis Q&A studiekeuze sessies houden.

Heb jij studiekeuzevragen die je wil stellen?  Kijk dan snel op deze pagina voor de data en geef je op!

Dit helpt jou bij het maken van een passende studiekeuze in Corona tijd.

Vraag het studenten zelf!

Hieronder tref je mogelijkheden aan om met studenten in contact te komen.

Op de sites Vraag het de Student, Studiedirect en Kiezen in Quarantaine kun je in contact komen met studenten die over hun studie willen vertellen. Nieuw initiatieven waarbij ze in een week tijd 1000+ studenten bereid hebben gevonden om iets te vertellen over hun studie. Je kan zoeken naar studies en vervolgens in contact komen met huidige studenten .

Ze zijn nu druk bezig om de databases verder aan te vullen en er komen iedere dag nieuwe studies en studenten bij.

Bekijk de website Vraag het de student

Bekijke de website van Studiedirect

Bekijk de website van Kiezen in Quarantaine

Onlangs is ook het Instagram-account ‘Studiekeuze Stress’ gelanceerd waar je in contact kan komen met allerlei studenten en al je vragen kan stellen. Ook hier komen iedere dag nieuwe studenten bij.

Bekijk het instagram account. 

Online Studiekeuze bootcamps

Is dit niet genoeg en heb je meer hulp nodig? Ik bied professionele, persoonlijke en praktische hulp bij het maken van studiekeuze advies. In slechts 4 uur, help ik je aan een passende Studie Top 3 . Echt waar!

Klik voor mijn werkwijze en de kosten . Studiekeuze advies geef ik al sinds 2015 en ik heb meer dan 500 jongeren geholpen. Benieuwd naar reviews? Klik hier!

Samen maken we zeker een passende studiekeuze! Ook in Corona tijd!

  • Online studiekeuze advies

  • YouTube

  • Gratis Q&A sessies